در پاسخ به این سوال که نظام قدیم چیست باید اشاره کرد که فارغ التحصیلان سال های 1341 تا 1353 با عنوان نظام قدیم شناخته می شوند. نظام قدیم به چند دوره مختلف 6-6، ترمی واحدی و سالی واحدی تقسیم می شود که یکی از شرایط مورد نیاز ثبت نام کنکور داوطلبان نظام قدیم، ارائه کد سوابق تحصیلی و دانش آموزی است که از طریق سایت dipcode.medu.ir قابل دریافت می باشد.
برای مشاوره جزئیات دوره نظام قدیم
برای مشاوره جزئیات دوره نظام قدیم
با تغییرات ایجاد شده در برگزاری و منابع آزمون کنکور سراسری، امکاناتی برای فارغ التحصیلان نظام قدیم در جهت سهولت شرکت در کنکور فراهم شده است. بسیاری از افراد اطلاعی از دسته بندی های نظام قدیم و جدید ندارند. در حقیقت، این طور می توان گفت که داوطلبان نظام قدیم کنکور با چالش های بیشتری نسبت به داوطلبان نظام جدید رو به رو خواهند بود.
این دسته از داوطلبان جهت شرکت در کنکور سراسری با موارد بسیاری روبه رو هستند. در ادامه این مقاله در پاسخ به چالش های پیش روی فارغ التحصیلان نظام قدیم، به بررسی انواع نظام قدیم، نحوه دریافت کد سوابق تحصیلی و کد عنوان دیپلم نظام قدیم پرداخته شده است. همچنین پاسخ نظام قدیم چیست، نحوه دریافت کد دانش آموزی و شرایط کنکور برای نظام قدیم به طور کامل ارائه شده است.
در سال های گذشته نظام آموزشی کشور دست خوش تغییرات مختلفی می شود. به طوری که از سال 1341 سیستم آموزشی به شکل نظام قدیم با 2 دوره ابتدایی و متوسطه تشکیل شده و تا سال 1353 ادامه یافت. به طور کلی نظام آموزشی کشور شامل 3 دوره مختلف از قبیل نظام قدیم، نظام سالی واحدی/ ترمی واحدی و همچنین نظام جدید می باشد.
جهت اطلاع دقیق تر از نظام آموزشی مختلف لازم است به صورت جزئی تر به بررسی این نظام ها پرداخت. در حال حاضر، نظام آموزشی به 6 سال ابتدایی، 3 سال راهنمایی و 3 سال دبیرستان تقسیم شده است. این سیستم آموزشی فعلی دانش آموزان به نظام جدید معروف است. سوالی که در اینجا مطرح می باشد این است که نظام قدیم چیست؟
در پاسخ به سوال مذکور، این طور باید گفت که تا سال 1356، نظام آموزشی به دو دوره ابتدایی و متوسطه تقسیم شد که هر یک از این دوره ها، شامل 6 سال تحصیلی می شدند. در واقع، این نظام که به نظام قدیم معروف است از سال 1341 آغاز شد. آخرین ورودی های این نظام در سال 1353 وارد این سیستم آموزشی شده و در نهایت در سال 1356، فارغ التحصیل شدند.
از سال 1356 به بعد، نظام آموزشی از نظام 6 ساله متوسطه به نظام 4 ساله متوسطه تبدیل شد و تا سال 1378 ادامه داشت. نظام 4 ساله متوسطه در واقع شامل 5 سال ابتدایی، 3 سال راهنمایی و 4 سال متوسطه می شد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، این سیستم 5-3-4 تا سال 1378 در مدارس کل کشور اجرا شد.
سر انجام در سال 1372، مسئولان ذی ربط تصمیم به تغییر نظام آموزشی و تفکیک دوره پیش دانشگاهی از دوره متوسطه گرفتند. نظام جدید آموزشی به 5-3-3-1 یا 5 سال ابتدایی، 3 سال راهنمایی، 3 سال تا دیپلم و 1 سال نیز دوره پیش دانشگاهی تبدیل شد. در واقع دانش آموزان در این نظام برای ورود به دوره پیش دانشگاهی باید در آزمون ورودی شرکت می کردند. سپس در صورت کسب نمره قبولی، مجاز به شرکت در این دوره و سپس کنکور سراسری می شده اند.
در ادامه با کاهش تعداد داوطلبان دانشگاهی، تصمیم بر آن شد که آزمون ورودی به پیش دانشگاهی برداشته شود. بنابراین دانش آموزان در صورت علاقه به ادامه تحصیل می توانستند بلافاصله بعد از دیپلم، وارد دوره پیش دانشگاهی شوند. در ادامه، تغییری در مقاطع تحصیلی ابتدایی و راهنمایی ایجاد نشد و دوره متوسطه تبدیل به ترمی واحدی و سپس سالی واحدی شد.
نظام ترمی واحدی، نظام آموزشی است که از سال 1372 تا 1395 ادامه داشت و هر سال تحصیلی به دو ترم اول از مهر تا دی ماه و ترم دوم از بهمن تا خرداد ماه و ترم تابستان از تیر تا شهریور تقسیم می شد. این نظام آموزشی به دو دوره تحصیلی نظام ترمی واحدی متوسطه و نظام ترمی واحدی پیش دانشگاهی تقسیم می شود.
لازم به ذکر است که دانش آموزان دو کارنامه برای هر ترم تحصیلی دریافت می کرده اند که هر دو کارنامه نمرات نهایی دروس در ترم اول و دوم را به نمایش می گذاشت. در صورتی که در نظام آموزشی سالی واحدی، آموزش دروس از مهر ماه آغاز شده و تا خرداد ماه ادامه داشت و دانش آموزان یک کارنامه کلی دریافت می کردند. نظام سالی واحدی از سال 1381 آغاز شده و تا 1399 ادامه یافت. این نظام نیز به دو دوره نظام سالی واحدی متوسطه و نظام سالی واحدی پیش دانشگاهی تقسیم می شود.
همان طور که گفته شد، نظام آموزشی جدید نیز شامل 6 دوره ابتدایی و 3 دوره راهنمایی است. دانش آموزان پس از انتخاب رشته در پایه نهم، وارد رشته تحصیلی مورد نظر خود در پایه دهم خواهند شد. در نهایت با سپری کردن پایه دهم، یازدهم و دوازدهم می توانند دیپلم 12 ساله دیپلم خود را دریافت نموده و در کنکور سراسری شرکت کنند.
پس از پرداخته به سوال نظام قدیم چیست؟ به اطلاعات لازم برای داوطلبان نظام قدیم جهت شرکت در کنکور پرداخته شده است. تمام داوطلبان کنکور چه فارغ التحصیل نظام قدیم و چه فارغ التحصیل نظام جدید باشند، برای ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری، مستلزم دریافت کد سوابق تحصیلی هستند. دریافت کد سوابق تحصیلی دیپلم نظام قدیم با مراجعه به سایت مای مدیو آموزش و پرورش برای داوطلبان تمام گروه های آزمایشی قابل انجام می باشد.
از این رو این داوطلبان برای دریافت کد سوابق خود، پس از مراجعه به وب سایت مذکور باید گزینه ثبت نام را انتخاب کرده و اطلاعات خود را وارد کنند. در ادامه، رمز عبور به شماره تماس دانش آموز ارسال خواهد شد. داوطلبان گرامی با وارد کردن مجدد اطلاعات مورد نیاز می توانند به بررسی و دریافت مشخصات خود شامل کد سوابق تحصیلی بپردازند.
راهنمای تصویری نحوه دریافت کد سوابق تحصیلی دیپلم نظام قدیم
مرحله اول: ابتدا داوطلبان نظام قدیم که تمایل ثبت نام در کنکور سراسری را دارند باید در مرورگر خود آدرس اینترنتی dipcode.medu.ir را وارد کرده و بر روی گزینه "ثبت نام دانش آموزان ایرانی" کلیک نمایند.
مرحله دوم: در ادامه، داوطلبان باید در کادرهای مشخص شده به وارد کردن کد ملی، شماره همراه و عبارت امنیتی نمایش داده شده پرداخته و بر روی دکمه "ثبت نام" کلیک نمایند.
مرحله سوم: سپس متن زیر که شامل پیام خوش آمد گویی است برای داوطلبان به نمایش در خواهد آمد. مطابق این متن، نام کاربری و کلمه عبور برای داوطلبان ارسال خواهد شد.
مرحله چهارم: به همین منظور داوطلب باید مجدد وارد سایت شده و بر روی "ورود به سامانه" کلیک نماید.
مرحله پنجم: سپس داوطلب می بایست نسبت به وارد کردن کد ملی و شماره تماس خود اقدام نموده و بر روی کلید "ورود به سامانه کلیک" کند.
مرحله ششم: در ادامه داوطلب، پیام خوش آمد گویی را بر روی نمایشگر خود مشاهده خواهد کرد. در نهایت باید در کادر مربوطه، نظام تحصیلی و کد دانش آموزی خود را وارد نماید تا اطلاعات زیر برای او نمایش داده شود.
همان طور که در تصویر فوق نیز مشخص شده است، کد سابقه تحصیلی داوطلب برای او نمایش داده شده است. از آن جا که این کد لازمه شرکت در کنکور سراسری است به داوطلبان پیشنهاد می شود که از آن پرینت گرفته و در نگهداری آن کوشا باشند.
پس از اطلاع از پاسخ سوال "نظام قدیم چیست؟" بهتر است افراد بدانند که یکی از اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام کنکور سراسری برای تمام داوطلبان نظام قدیم و جدید، وارد کردن کد دانش آموزی است. کد دانش آموزی، نشان دهنده مشخصات و اطلاعات دانش آموزان در آموزش و پرورش است. گفتنی است که وارد کردن کد دانش آموزی نظام قدیم برای ثبت نام داوطلبان نظام قدیم در کنکور سراسری الزامی می باشد.
لازم به ذکر است که در صورت عدم دسترسی به کارنامه، می توان به آموزش و پرورش محل تحصیل خود مراجعه نموده و به دریافت کد دانش آموزی پرداخت. یکی از مزیت های موجود برای داوطلبان نظام قدیم، امکان دریافت کد دانش آموزی دیپلم و پیش دانشگاهی به صورت آنلاین می باشد. در واقع داوطلبان کنکور، در صورتی که قبلا در آزمون کنکور ثبت نام کرده اند، می توانند به صورت اینترنتی نسبت به دریافت کد دانش آموزی اقدام نمایند.
داوطلبان جهت دریافت آن باید وارد سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org شده و بر روی گزینه "سراسری" کلیک نمایند. سپس به انتخاب گزینه "سوابق تحصیلی دانش آموزان" پرداخته و اطلاعات خود را وارد نمایند. در نهایت تصویری شامل کد دانش آموزی به همراه سایر اطلاعات داوطلب، نمایش داده خواهد شد.
راهنمای تصویری نحوه دریافت کد دانش آموزی نظام قدیم
مرحله اول: ابتدا داوطلبان باید وارد وب سایت رسمی سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org شوند. سپس از میان گزینه های موجود بر روی گزینه "سراسری" کلیک نمایند.
مرحله دوم: سپس داوطلب باید از میان لینک های فعال موجود، لینک مربوط به سوابق تحصیلی دانش آموزان را انتخاب نماید. در نهایت می بایست نحوه ورود خود را از میان انواع زیر انتخاب کند. از آن جا که داوطلب کد دانش آموزی خود را فراموش کرده است، بهتر است از روش انتخاب شده در تصویر زیر نسبت به ورود به سایت اقدام نماید.
مرحله سوم: در نهایت مشخصات و اطلاعات داوطلب مطابق تصویر زیر به نمایش در خواهد آمد.
البته نا گفته نماند که داوطلبان نظام قدیم برای دریافت کد دانش آموزی از طریق وب سایت dipcode.medu.ir نیز می توانند اقدام نمایند. به این معنا که تمام مراحل گفته شده برای دریافت کد سوابق تحصیلی باید به طور کامل طی شود. یکی از اطلاعات موجود در جدول مشخصات داوطلب، کد دانش آموزی اوست.
یکی دیگر از اطلاعات لازم برای وارد کردن در فرم ثبت نام کنکور، کد عنوان دیپلم است. کد عنوان دیپلم نظام قدیم، کدی است که نشان دهنده گروه آزمایشی داوطلب می باشد. هر ساله کدهای لازم برای ثبت نام کنکور در دفترچه راهنمای کنکور ارائه می شود اما در ادامه برای سهولت مخاطبان کد های دیپلم را جدول زیر ارائه داده ایم.
نام دیپلم | کد دیپلم |
رشته ریاضی و فیزیک | 10 |
رشته علوم تجربی | 11 |
رشته ادبیات و علوم انسانی | 12 |
کلیه رشته های کاردانش و فنی حرفه ای | 13 |
رشته ماشین آلات کشاورزی | 16 |
رشته مدیریت روستایی و کشاورزی | 17 |
رشته صنایع غذایی کشاورزی | |
رشته کشاورزی عمومی | |
رشته علوم و معارف اسلامی | 18 |
سایر دیپلم ها | 20 |
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، کد دیپلم نظام قدیم به طور کامل در دفترچه کنکور سراسری منتشر خواهد شد. جهت اطلاع دقیق از این کد دیپلم ها می بایست در زمان ثبت نام کنکور سراسری به وب سایت سازمان سنجش مراجعه نموده و به دانلود دفترچه راهنما پرداخت.
یکی از اصلی ترین نگرانی ها برای داوطلبان نظام قدیم کنکور، تغییرات ایجاد شده در شرایط کنکور و تاثیر قطعی سوابق تحصیلی است. به طور کلی تدابیری برای بهبود شرایط کنکور برای نظام قدیم اندیشیده شده است. از آن جا که منظور از سوابق تحصیلی، امتحانات نهایی دانش آموزان است، داوطلبان نظام قدیم به دو دسته تقسیم می شوند.
دسته اول، آن داوطلبانی هستند که به دلیل نداشتن امتحانات نهایی، هیچ گونه سوابق تحصیلی ندارند. این داوطلبان با ملاک تاثیر معدل در کنکور به صورت قطعی شرکت خواهند کرد و یا می بایست در امتحانات نهایی دوازدهم از رشته مورد نظر که قصد شرکت در آزمون کنکور آن را دارند، شرکت کنند. تا نمره کسب شده در امتحانات نهایی به صورت سوابق تحصیلی برای آن ها در نظر گرفته شود. دسته دوم، آن دسته از داوطلبانی هستند که امتحانات سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی آن ها نهایی بوده است. این افراد شامل تاثیر معدل خواهند شد و جهت جبران نمرات خود می توانند در ترمیم معدل شرکت کنند.
در مجموع می توان این طور نتیجه گرفت که شرایط کنکور برای نظام قدیم با ایجاد ترمیم معدل، بهبود بخشیده شده است. این افراد می توانند در آزمون ترمیم معدل شرکت نموده و به افزایش نمره دروس خود بپردازند. لازم به ذکر است که این آزمون برای آن دسته از داوطلبانی که قصد تغییر رشته و شرکت در کنکور سایر رشته ها را دارند نیز مناسب خواهد بود. به این دلیل که این افراد در دروس رشته مورد آزمون، هیچ سوابق تحصیلی برای ایجاد تاثیر در نتیجه کنکور ندارند.
داوطلبان نظام قدیم در کنار داوطلبان نظام جدید برای ادامه تحصیل در دانشگاه های مختلف می توانند اقدام کنند. در آخر برای تکمیل مشاوره ادامه تحصیل دیپلم نظام قدیم می توان گفت این افراد با معادل سازی و تطبیق دروس خود با نظام جدید می توانند نسبت به شرکت در کنکور سراسری و تاثیر سوابق تحصیلی اقدام نمایند.
در واقع این طور می توان گفت که ادامه تحصیل داوطلبان نظام قدیم منوط به تطبیق دروس آن ها با نظام آموزشی جدید می باشد. در صورت تطبیق دروس و ترمیم معدل دیپلم در کنکور سراسری پیش رو شرکت نمایند. لازم به ذکر است با تطبیق دروس، نیازی به سپری کردن دوره پیش دانشگاهی نخواهند داشت.
همچنین در صورتی که این افراد موفق به دریافت دیپلم نشده باشند، می توانند در دوره های مخصوص بزرگسالان، آموزش از راه دور و ایثارگران و... شرکت کرده و به تحصیل خود ادامه دهند. در نهایت با دریافت مدرک دیپلم نظام جدید می توانند در کنکور سراسری شرکت نمایند. در صورتی که دیپلم نظام قدیم دریافت کرده باشند با شرکت در آزمون های ترمیم معدل می توانند سوابق تحصیلی برای خود ایجاد کرده و معدل نهایی خود را بهبود ببخشند.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره نظام قدیم چیست پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ نظام قدیم به سیستم آموزشی سال های گذشته برای تحصیل دانش آموزان در مقاطع مختلف گفته می شود که تغییرات این نظام در سال های بعد در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ داوطلبان نظام قدیم کنکور سراسری برای دریافت کد سوابق تحصیلی خود می توانند به یکی از کارنامه های تحصیلی خود، آموزش و پرورش و یا سامانه dipcode.medu.ir مراجعه نمایند که توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ شرایط کنکور برای داوطلبان نظام قدیم که به دو دسته دارای سوابق تحصیلی و بدون سوابق تحصیلی تقسیم می شوند، متفاوت بوده که شرایط هر یک در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره جزئیات دوره نظام قدیم
برای مشاوره جزئیات دوره نظام قدیم
سلام مدرک دیپلم نظام قدیم دارم ، معدلم چه می شود ؟
سلام . باید برای تولید سوابق تحصیلی اقدام کنین .
سلام . سال 81 دیپلم گرفته ام نمرات من در کنکور تاثیر میذاره ؟
سلام . نمرات شما در کنکور تاثیر نمیذاره باید برای تولید سوابق تحصیلی اقدام کنین .
سلام . نظام قدیم کد سوابق دارد ؟
سلام . تمامی داوطلبین نظام قدیم و ... برای ثبت نام کنکور سراسری باید کد سوابق تحصیلی دریافت کنن و در فرم ثبت نام کنکور سراسری وارد کنن .
سلام . سال 1379 مدرک دیپلم گرفتم نظام قدیم هستم ؟
سلام . شما مدرک دیپلم نظام آموزشی ترمی واحدی دارین .
سلام سال 99 دیپلم گرفتم مدرک من نظام قدیم است ؟
سلام . شما در دوره نظام قدیم تحصیل نکردین ، شما مدرک دیپلم نظام جدید دارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©